Använd datorn mer

Kör ni fortfarande med loggböcker eller en whiteboard för att hålla koll på underhållet? Då tycker jag ni ska fundera på att ta ett kliv in i dagens samhälle och börja jobba mer effektivt med datorn istället. Med underhållssystem MaintMaster får ni full kontroll över ert underhåll och kan börja jobba mer effektivt. 

Även om man är van vid att ha underhållet planerat med hjälp av papper och penna så finns det vissa brister med det systemet. Någon kan bli sjuk och det gör att viktigt underhåll kan missas och om den som brukar sköta det slutar på jobbet så försvinner hela systemet samtidigt. Använder man ett datorsystem istället så kommer allt underhåll att vara planerat i god tid och de som ska utföra underhållet kommer att få reda på det i förväg. 

Det mest positiva med att använda ett underhållssystem är att man kan planera in underhållet vid naturliga driftstopp. Man slipper se personalen köra maskiner tills de går sönder och man slipper långa och onödiga driftstopp vilket i sin tur gör att man tjänar mer pengar.

Vi är givetvis partiska

Självklart ser vi att datorn ska vara ett arbetsredskap för fler saker inom industrin. Datorn har tagit över en hel del, men det finns fortfarande arbetsområden där datorn skulle kunna göra ett bättre jobb än vi människor. 

Att vi är partiska betyder inte att vi har fel. Testa gärna att jobba med ett underhållssystem via datorn, och jämför sedan med hur ni jobbar nu så tror vi att du kommer att bli övertygad du med. 

16 Nov 2022