Varför måste man ha ett webbhotell?

Ett webbhotell är, om man ska förklara det enkelt, en tjänst som gör att din hemsida håller sig uppkopplad mot nätet hela tiden. Ett webbhotell är anledningen att det går att skriva vilken webbadress (URL) som helst när du vill på dygnet och hamna på den sidan. Det oavsett om du är i Sverige eller i utlandet.  Webbhotellet som har hand om en specifik hemsida ser till att innehåll visas på ett domännamn dygnet runt.

Ett webbhotell är alltså ett måste för att din domän ska ha någonstans att vara, så att den syns på nätet. Det kan vara bra att jämföra webbhotell så att du hittar den som passar dig bäst.

Satsa på ett bra webbhotell

Ett webbhotell behövs för att kunna ha sin hemsida uppe 24 timmar om dygnet och alla dagar om året. Annars måste du ha en egen server för att sköta det. Det kräver även att man har koll på allt kring DSN och IP-adresser med mera. Det är bra mycket enklare att köpa sig en plats på ett webbhotell så att det så att säga sköter sig självt. 

Om du exempelvis skriver www.dinegenhemsida.se i din webbläsare så gör du en förfrågan mot den domänen som är kopplad mot en eller flera servrar. När domänen får en förfrågan så utför den en viss åtgärd som webbutvecklaren ställt in. Och vips så visas innehållet för just din sida. Så, jämför webbhotell och hitta en som passar dig.

4 Jun 2021