Ny kul hobby

Jag har hittat en ny kul hobby. Det är att skjuta med luftgevär och luftpistol. Det går att köpa luftvapen på HandlaDigitalt, om även du funderar på att ta upp denna hobby. Man måste vara minst 18 för att köpa luftvapen. 

Idag finns det ju många olika sorters luftvapen att välja på. Säkert har många av er som unga testat på ett luftgevär eller luftpistol. Luftvapen har olika konstruktion och olika kaliber. Det kan även vara fjäderdrivet eller drivas med kolsyra. Det finns även luftpistoler och luftgevär med PCP, vilket innebär att det är luftdrivet i två olika varianter. 

Använda luftvapen på rätt sätt

Luftvapen må inte vara ett riktigt vapen, men de kan ändå vara farliga och göra skada. Det är en rolig aktivitet att sysselsätta sig med på fritiden men sdet är bra att se till så att du använder ditt luftvapen på rätt sätt. Skjut inte inom områden där det vistas människor, barn eller djur. Du får aldrig sikta på någon med ditt vapen, oavsett om det är på allvar eller skoj. 

När man är nybörjare på luftvapen, eller vanliga vapen kan det vara bra att gå med i en luftskytteklubb. På så vis kan du lära dig att sikta och skjuta på rätt sätt. Är du osäker på vad det är för lagar och regler kring luftvapen så är även detta något du kan lära dig genom att gå med i en klubb. Sedan är det även en trevlig gemenskap på desa klubbar!

5 Jun 2020